Fietsbeleid Boss Paints

Fietsbeleid in beweging bij Boss Paints

Boss Paints uit Waregem stimuleert al jaar en dag zijn medewerkers om zoveel mogelijk naar het werk te fietsen. Net zoals mobiliteit altijd in evolutie is, onderneemt ook deze werkgever regelmatig nieuwe initiatieven in hun fietsbeleid om het vuur in de fietsharten van zijn werknemers brandend te houden. Hieronder een greep uit hun aanbod.

Bike to Boss - fietsspaarpuntensysteem (2015)

Naast de maximale fietsvergoeding, lanceerde Boss Paints een eigen  intern spaarpuntensysteem dat nog altijd van kracht is. Per gefietste werkdag kunnen er "wielekes" verdiend worden. Wie verder woont (en dus meer km's fietste), krijgt extra wielekes.  De wielekes verschijnen op een raadpleegbare rekening, en kunnen ingeruild worden voor bonnen bij AS adventure of Decathlon. Of er kan een gratis fietsonderhoud aangevraagd worden.

Groepsaankoop fiets (2015 + 2018)

Na een gesmaakte deelname aan de provinciale woon-werkcampagne "de testkaravaan", hadden vele medewerkers het genot van de elektrische fiets ontdekt. Om de drempel van de kostprijs zo laag mogelijk te houden voor hun medewerkers, zette Boss Paints in 2015 een groepsaankoop op. Hierdoor konden de medewerkers een fiets aankopen met een mooie korting , maar konden ze bovendien ook een renteloze lening aangaan om hun fiets gespreid over 3 jaar te kunnen afbetalen. Het succes van deze formule werd 3 jaar later nog eens herhaald.

Fietslease (2022)

Na Covid won de fiets (en ook de speedpedelec) nog meer aan populariteit. In 2022 schakelde Boss Paints over van de formule "groepsaankoop" naar "fietslease". 

De cijfers liegen er niet om. Met elke actie die Boss Paints ondernam, gingen de fietscijfers de hoogte in. Zo wordt er (zelfs inclusief het thuiswerken) meer dan dubbel zoveel gefietst als 5 jaar geleden! Verschillende collega’s hebben zelfs de stap gezet om een (tweede) gezinswagen definitief weg te doen.

 

Maak kennis met deze werkgever

  • Boss paints - Nijverheidstraat 81, 8791 Waregem
  • www.bosspaints.be
  • Sector: Industrie - chemie
  • Contactgegevens interne mobiliteitsverantwoordelijke:
    op aanvraag - neem contact op met de medewerkers van Treffik

Tips van Boss Paints

  • Zorg dat de aanschaf of het gebruik van een elektrische fiets mogelijk is tegen een lage kostprijs. Fietslease is een aanrader.
  • Voorzie veilige fietsinfrastructuur op de bedrijfssite, met oplaadmogelijkheden voor elektrisch aangedreven fietsen.
  • Communicatie die iedereen bereikt, is essentieel.