netwerkmoment

Netwerk

Laat je inspireren

Goede voorbeelden zijn er om te delen. De vele mobiliteitsprojecten in ons grote netwerk bieden inspiratie, ook voor jou. Die kennis en ervaringen delen we graag en uitgebreid op onze gratis netwerkmomenten.  

We tonen je de weg

We werken samen met andere mobiliteitspartners en overheden. Jouw bezorgdheden nemen we mee op diverse fora. Wij zijn er voor jou.

Veelgestelde vragen

Het team van Treffik bestaat uit medewerkers van de Dienst Mobiliteit en infrastructuur van Provincie West-Vlaanderen.

Het is de nieuwe naam en dienstverlening van het eerdere Provinciaal Mobiliteitspunt West-Vlaanderen (PMP West-Vlaanderen).

Neen, Treffik is een gratis dienstverlening voor bedrijven in West-Vlaanderen, aangeboden door Provincie West-Vlaanderen.

Het basislidmaatschap is de standaard. Je bedrijf wordt premium door onder meer tweejaarlijks een mobiscan op te maken (beschikbaar vanaf juli 2023). Op basis daarvan ontvangt je bedrijf dan nog meer concrete voorstellen voor maatregelen die de mobiliteit in jouw bedrijf verbeteren. Premiumbedrijven mogen jaarlijks een opleiding op maat aanbieden aan hun werknemers. 

Beide formules zijn een gratis dienstverlening, aangeboden door Provincie West-Vlaanderen.  

Treffik is uniek op verschillende vlakken. 

  • Treffik is geen studiebureau noch beroepsvereniging. 
  • Treffik is een gratis dienstverlening van Provincie West-Vlaanderen, bedoeld voor de werkgevers (privé en openbaar) in West-Vlaanderen. Treffik staat de bedrijven bij met raad en daad om het woon-werkverkeer van hun werknemers te verduurzamen.
  • Treffik heeft een groot netwerk van West-Vlaamse bedrijven, mobiliteitspartners en overheden en weet hiermee vlot de weg om haar doelstellingen te verwezenlijken.
  • Treffik profileert zich als een neutrale en onpartijdige partner voor jouw bedrijfsmobiliteit.
  • Met 20 jaar ervaring op vlak van mobiliteit is Treffik een betrouwbare partner met de nodige kennis van zaken. Treffik is de vernieuwde dienstverlening van het vroegere Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) West-Vlaanderen.

Treffik staat klaar voor werkgevers in West-Vlaanderen (privé en openbaar) met de bedoeling om het woon-werkverkeer van hun personeelsleden te verduurzamen.

Concreet gaat het over maatregelen die ervoor zorgen dat minder medewerkers alleen met de wagen naar het bedrijf komen, maar meer kiezen voor (elektrische) fietsverplaatsingen, openbaar vervoer of carpool. 

Onze voorwaarden om lid te kunnen worden van Treffik:

  • als bedrijf minimaal 10 werknemers te werk stellen;
  • een vestiging hebben in de provincie West-Vlaanderen. 

Woon-werkverkeer in de brede zin van het woord. Dat gaat over begeleiding bij de aanvraag van subsidies bij het pendelfonds, organisatie van de testkaravaan in het bedrijf, fiscaal advies, mobiscan, opleidingen, analyse van het wagenpark en laadinfrastructuur… Je leest er hier alles over

Treffik heeft een ruim netwerk van verschillende bedrijven, mobiliteitspartners en andere overheden. Op elk van deze niveaus werkt Treffik samen om informatie en goede voorbeelden uit te wisselen of de belangen van bedrijven voor een betere bedrijfsmobiliteit te verdedigen.  

Regelen van transportstromen of dienstverplaatsingen komen niet aan bod in onze dienstverlening. 

Treffik organiseert de testkaravaan in bedrijven, opleidingen op maat (premiumleden), infosessies en netwerkmomenten voor de aangesloten leden. Ideeën en ervaringen over duurzaam woon-werkverkeer laten uitwisselen tussen de leden, vormt een van de belangrijkste doelstellingen van dit netwerk. 

Lees meer over ons aanbod

Ja. Je kan ons volgen via LinkedIn en we hebben een nieuwsbrief die enkele keren per jaar verschijnt.

Abonneren op de nieuwsbrief kan hier